2011 m. birželio 23 d., ketvirtadienis

Pica


Picos padui reikės:

¼ l pieno
¼ l vandens
25 g šviežių mielių
75 g aiejaus
2 šaukštų cukraus
Žiupsnio druskos
Apie 1 kg miltų



Gaminama:

Pieną sumaišyti su vandeniu ir pašildyti iki kūno temperatūros. Mieles išmaišyti su vienu šaukštu pieno.
Į didelį dubenį sudėti pusę miltų, cukrų, druską, aliejų, mieles, pusę pieno/vandenens ir labai gerai išmaišyti. Tada supilti likusį pieną, miltus ir užminkyti tešlą. Minkyti reikia ilgai ir kantriai, truputėlį pasialiejavus rankas. Išminkytą tešlą porai valandų palikti pakilti.

Kol tešla kyla, gaminame įdarą, kuriam reikės:

200-300 g daktariškos dešros
200 g pomidorų sultyse marinuotų cukinijų ir parikų (nebūtina, nes jos gamintos mano mamos J)
3 pomidorų
1 nedidelio svogūno
1 v. š. balzamiko acto
Pipirų
Provanso žolelių mišinio
Fermentinio sūrio
Pomidorų padažo (naudojau mamos gamintą)


·       Dešrą supjaustome nedideliais kubeliais, sūrį sutarkuoti, pomidorus supjaustyti griežinėliais. Svogūnus taip pat supjaustyti griežinėliais ir išskirstyti į žiedelius ir juos užpilti balzamiko actu.

* Pakilusią tešlą iškočioti ir dėti į miltais pabarstytą skardą. Užtepti pomidorų padažo, dėti cukinijų ir paprikos, užbarstyti dešros kubelius. Tada išdėlioti pomidorų griežinėlius, o ant jų svogūno žiedus, užbarstyti prieskonius, tarkuotą sūrį ir šauti į orkaitę. Kepti 200 laipsnių temperatūroje maždaug 30 min.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą