2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Aguoniniai traškučiai

Besimėgaudama šiltu vasaros vėjeliu, kvapnia šviežių mėtų arbata, besidžiaugdama pražydusiomis gėlėmis, kurios liudija, kad jau prasidėjo vasara, netikėtai lysvėje nuraudusiomis braškėmis, įkvėpta Redos ir sužavėta Jos Sezamo sėklų traškučiais, skubu į virtuvę kepti išsvajotų aguoninių sausainiukų - traškučių.... :)


Reikės:

2 kambario temperatūros kiaušinių baltymų
60 g cukraus
60 g miltų (dėjau daugiau, nes tešla buvo labai skysta)
40 g tirpinto sviesto
180 g aguonų

* Baltymus plakti kol atsiras balti burbulai, sudėti cukrų ir dar plakti kol jis ištirps. Supilti atvėsintą sviestą ir išmaišyti. Sudėti miltus ir aguonas, viską gerai išmaišyti.
    Į kepimo skardą įtiesti kepimo popieriaus. Vandeniu suslapintomis rankomis iš tešlos formuoti rutuliukus, dėti į skardą ir iš jų formuoti plonus blynelius. Kepti apie 15 min., 180 C temperatūroje.

Skanaus :)






3 komentarai:

  1. Oi kaip aš tokius mėgstu. Tik kepu daug mažesnius ir pas mane jie vadinasi "pinigėliai" :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va matai kaip išradingai Tu čia:) šaunuolė! sausainukai puikiai atrodo :) ir sveikinu su pirmomis savomis BRAŠKEMIS :)mmmm, greit ir mes jau ragausim pas močiutę :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū Reda :)

    Indre, ir aš labai tokius mėgstu :)

    Neina sustot jų valgyt :) jau buvau išnešus į kitą kambarį, kad nematyčiau, bet vistiek traukia ten kur jie :D o dar netikėti svečiai atvažiavo, tai beliko penki sausainėliai... :) reikės vėl kept :) labai paprasta, greita ir skanu :) o ir įdėti į juos galima ko tik norisi :) aš pamačiau pas Redą su sezamu ir migdolais ir jau įsivaizdavau kaip skanu būtų su aguonom...mmmmm... :))))

    AtsakytiPanaikinti