Besimėgaudama šiltu vasaros vėjeliu, kvapnia šviežių mėtų arbata, besidžiaugdama pražydusiomis gėlėmis, kurios liudija, kad jau prasidėjo vasara, netikėtai lysvėje nuraudusiomis braškėmis, įkvėpta Redos ir sužavėta Jos Sezamo sėklų traškučiais, skubu į virtuvę kepti išsvajotų aguoninių sausainiukų - traškučių.... :)
Reikės:
2 kambario temperatūros kiaušinių baltymų
60 g cukraus
60 g miltų (dėjau daugiau, nes tešla buvo labai skysta)
40 g tirpinto sviesto
180 g aguonų
* Baltymus plakti kol atsiras balti burbulai, sudėti cukrų ir dar plakti kol jis ištirps. Supilti atvėsintą sviestą ir išmaišyti. Sudėti miltus ir aguonas, viską gerai išmaišyti.
Į kepimo skardą įtiesti kepimo popieriaus. Vandeniu suslapintomis rankomis iš tešlos formuoti rutuliukus, dėti į skardą ir iš jų formuoti plonus blynelius. Kepti apie 15 min., 180 C temperatūroje.
Skanaus :)
Oi kaip aš tokius mėgstu. Tik kepu daug mažesnius ir pas mane jie vadinasi "pinigėliai" :)
AtsakytiPanaikintiVa matai kaip išradingai Tu čia:) šaunuolė! sausainukai puikiai atrodo :) ir sveikinu su pirmomis savomis BRAŠKEMIS :)mmmm, greit ir mes jau ragausim pas močiutę :)
AtsakytiPanaikintiAčiū Reda :)
AtsakytiPanaikintiIndre, ir aš labai tokius mėgstu :)
Neina sustot jų valgyt :) jau buvau išnešus į kitą kambarį, kad nematyčiau, bet vistiek traukia ten kur jie :D o dar netikėti svečiai atvažiavo, tai beliko penki sausainėliai... :) reikės vėl kept :) labai paprasta, greita ir skanu :) o ir įdėti į juos galima ko tik norisi :) aš pamačiau pas Redą su sezamu ir migdolais ir jau įsivaizdavau kaip skanu būtų su aguonom...mmmmm... :))))