2011 m. birželio 8 d., trečiadienis

Ledai sausainyje

Šią karštą vasaros dieną rodau Jums savo, sakyčiau gan puikiai pavykusį, eksperimantą - ledus sausainyje su pačiu skaniausiu mamos juodūjų serbentų džemu :)


Apie ledus sausainyje jau svajojau paskaičius Redos receptuką, tačiau labai gundę ir IRRI plombyras, tad nusprendžiau šiek tiek paeksperimentuoti :)

Šiems ledams reikės:

200 g grietinėlės (36%)
2 kiaušinių
75 g cukraus
poros lašelių migdolų esensijos
180 g sausainių ( "Selga" tiramisu skonio)
2 v. š. juodūjų serbentų džemo

* Trynius atskirti nuo baltymų ir plakti su cukrumi ir migdolų esensija, kol cukrus ištirps. Atskiruose dubenėliuose iki standumo išplakti baltymus ir grietinėlę. Visas tris mases sumaišyti ir statyti į šaldymo kamerą, kas 20-30 min. vis pamaišant, kad tolygiai sustingtų.
  Norimo indo dugną iškloti sausainiais, ant jų užpilti truputį ledų masės, dėti džemo, smulkintų sausainių, sudėti likusią ledų masę ir viršų padengti sausainių sluoksniu. Vėl statyti į šaldymo kamerą, kad sustingtų (laikiau per nakti).
  Ir štai ledus jau galima ragauti :)
  Skanaus :)



2 komentarai:

  1. Na šaunuolė:) vis improvizuoji savaip, tai labai sveikintina:)
    Tai ar skanu buvo? čia sakyčiau jau Tavo sugalvoti ledai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanu :) gal šiek tiek saldoka, bet rūgštokas juodūjų sebentų džemas pataisė saldumą :) žinoma, kitą kartą dėsiu mažiau cukraus, o gal bandysiu sausainius keisti, nes šitie taip pat saldūs :) bet man patiko :)

    AtsakytiPanaikinti