2011 m. birželio 23 d., ketvirtadienis

Bananų duona


Receptas iš mano mėstamos Lino Samėno "Virtuvės knygos" :) Kepu jau ne pirmą kartą, taigi pirmiausia parašysiu Lino receptą, o paskui kaip aš kepiau :)

Orginalus receptas:

150 g sviesto
300 g cukraus
4 kiaušiniai
600 g miltų
4 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
6 bananai
150 g lazdyno riešutų

Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių. Riešutus sukapoti, bananus sumaigyti šakute. Kambario temperatūros sviestą trinti su cukrumi, kol neliks kruopelių. Į sviestą vieną po kito nuolat maišant įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėti bananus ir riešutus, gerai išmaišyti. Gilią pailgą skardą ištepti riebalai, pabarstyti miltais ir sukrėsti visą tešlą. Šauti į orkaitę ir kepti valandą.

Pirmą kartą kepiau pagal receptą, gavosi puikiai, todėl šįkart padariau kelis pakeitimus:

150 g sviesto
300 g cukraus
4 kiaušiniai
600 g miltų
1 a. š. sodos
1/4 a. š. druskos
4 bananai
200 g riešutų ir džiovintų vaisių mišinio

Eiga tokia kaip orginaliam recepte, tik tris bananus sumaliau blenderiu, o vieną supjausčiau griežinėliais, riešutų nekapojau.

Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą