Reikės:
450 g riebios grietinėlės (aš naudojau kaimišką)
3 v. š. kakavos
150 g juodojo šokolado
150 g cukraus
200 ml pieno (taip pat naudojau kaimišką)
5 tryniai
žiupsnelis druskos, vanilės
* Į puodą supilti pusę grietinėlės, sudėti kakavą ir nuolat maišant užvirti. Sumažinus kaitrą pavirti dar 30 sekndžių ir nuimti nuo viryklės. Sudėti šokoladą, maištyti kol ištirps, supilti likusią grietinėlę, vėl išmaišyti ir perpilti į didelį dubenį.
Kitame inde išplakame trynius ir į juos plana srovele, maišant pilame pieną. Viską išmaišyti, supilti atgal į puodą ir kaitinti kol pradės tirštėti. Kai sutirštėja, perkošiame per sietelį ir sumaišome su šokolado mase. Įmaišyti vanilę.
* Paruoštą ledų masę intensyviai maišant atvėtinti ir įstatyti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Tada su tuo pačiu dubeniu įdėti į šaldymo kamerą. Po 2 valandų išsiimti ir išplakti su mikseriu. Išplakus dar 2 valandas šaldyti ir vėl išplakti. Supilstyti į norimus indus ir palikti sustingti.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą