2011 m. gegužės 14 d., šeštadienis

Jogurtinis tortas



20 cm skersmens apvaliai formai

Biskvitui reikės:

3 kiaušinių
90 g cukraus
75 g miltų
15 g krakmolo
3 šaukštų karšto vandens

Kremui reikės:

0,5 l jogurto
100 g šaldytų uogų
1 šaukštas želatinos

Gaminimas:

Biskvitas:
Baltymus atskirti nuo trynių. Cukrų suberti ant trynių, sumaišyti iki vientisos masės, supilti vandenį ir maišyti kol ištirps cukrus. Į trynių masę sudeti miltus ir krakmolą. viską išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 180 laipsnių temperatųroje 25-30 min.Iškeptą biskvitą išimti iš formos, leisti atvėsti, o atvėsusį perpjauti pusiau.

Kremas:
Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje ir pastatyti į karšto vandens vonelę, kad ištirptų. Į jogurtą sudėti uogas ir supilti želatiną. Jei uogos rūgščios galima įdėti cukraus.

*Į formą, kurioje buvo kepamas biskvitas itiesti celofaninį maišelį, įdėti biskvito lakštą, jį sulaistyti pasaldintu vandeniu, užpilti paruoštą jogurtą ir ant viršaus uždėti antrąjį, taip pat sulaistytą, biskvito lakštą. Torto visrų uždengti maišeliu ir pastatyti į šaldytuvą sustingti.

*Puošimui galite pasirinkti ką mėgstate :) Aš dažniausiai puošiu vaisiais arba šokoladu :)

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą