2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Duona

Oi kaip seniai čia rašiau... Tiek bėdų buvo užlupę, kad visai apleidau savo tinklaraštuką... Bet bandysiu vėl įsivažiuoti į kasdienybę ir gryžti su naujais receptais, kurių prisikaupė... oi kiek daug... :)
Taigi gryžtu su savo mėgstamos duonytės receptuku :)



Reikės:

2 kg kvietinių miltų
1,7 l vandens
1 st. ir 2 v.š cukraus
žiupsnio druskos
saujos kmynų
raugo

* 5 v.š. miltų, kmynus, 2 v.š. cukraus ir druską užpilti verdančiu vandeniu (visu kiekiu), išmaišyti ir atvėsinti. Sudėti raugą, dar kartą išmaišyti, uždengti rankšluostėliu ir šiltai palikti 2 paroms.
Po 2 parų sudėti likusį cukrų ir miltus, išmaišyti ir nuimti 4 v.š. raugo. Tešlą uždengti ir dar 10 val. palikti šiltai. Praėjus tam laikui tėšlą sukrėsti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti 180 laipsnių temperaturoje 1 val. ir 15 min. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą